Privatlektioner i franska

Privatlektioner i franska | Fransklektioner | Läxhjälp | Kurs | Utbildning | På plats | Online | Nätbaserat

Franska för alla behov

Tintin

Vill du lära dig franska? Eller bli bättre på franska? Behöver ditt företag kunnig utbildning i franska? Franska för arbetet, för studiernas skull, till resan eller bara för nöjes skull? Vill du höja ditt betyg i franska? Behöver du läxhjälp eller särskild undervisning inför ett viktigt prov?

Eller vill du kanske äntligen våga börja prata franska? Läser du franska på högskolan men behöver extraundervisning som är individanpassad med möjlighet att öva tal och konversation? Behöver ditt företag kunnig utbildning i franska? Älskar du fransk och franskspråkig kultur och vill komma i kontakt med den? Tänker du kanske rentav flytta till något fransktalande land?

Franska privatlektioner erbjuder privatlektioner, språkkurser och läxhjälp i franska. Progressiv, tydlig och grundlig undervisning i franska. I den takt du behöver, från skonsam till intensiv. Även studiecirklar, gruppundervisning och nätbaserad undervisning/distanslektioner över internet. Framför allt erbjuder Franska privatlektioner undervisning som faktiskt fungerar.

Franska för nybörjare och uppåt. För barn och skolungdomar, från sjätte klass eller tidigare. För skolelever på högstadiet eller gymnasiet. Franska upp till grundnivån på universitetet. Vare sig du är novis i ämnet eller redan läst franska och vill ta upp det igen. Franska för privatpersoner och som personalutbildning.

Jag är universitetsutbildad lärare i franska och svenska och har lång erfarenhet av både privatlektioner och undervisning i klass och grupper. Jag är även tvåspråkig med rötter i Sverige och Frankrike. Beroende på önskemål undervisar jag även på engelska.

Franska kan alla lära sig. Myten om att franska vore särskilt svårt är just en myt. Med rätt metod och lite tid kommer du att kunna läsa, göra dig förstådd och till och med förstå vad franstalande faktiskt säger. En hel värld kommer därmed att öppna sig för dig.

Varför privatlektioner?

Privatlektioner i franska är ett populärt och flexibelt alternativ till vanlig undervisning i grupp eller klass. Det är troligtvis det lättaste sättet att skräddarsy eller individanpassa sin undervisning på.

Men privatlektioner i franska kan även utgöra ett effektivt och nyttigt komplement till vanlig franskundervisning, eller vara ett sätt att friska upp eller hålla vid liv sina gamla språkkunskaper från skoltiden.

Slutligen utgör privatlektioner i franska ett bra sätt att öva uttal, samtal och hörförståelse.

Som privatelev har du lärarens fulla uppmärksamhet med möjlighet till individuellt anpassade förklaringar. Du kan ta igen sådant som eventuellt missats och på så sätt komma vidare. Med en franskundervisning som fokuserar på dina behov infinner sig framstegen snabbare.

Hur går det till?

Särskilt i början vill många utgå från en vanlig lärobok. Exempel på bra läromedel för nybörjaren är Franska 1 och Air de Paris. Men flexibiliteten är stor, och vi kan förstås sätta ihop eget studiematerial utifrån dina intressen. Fransklektionerna utgår alltid från dina förkunskaper, dina förutsättningar och dina preferenser. Önskar du läsa intensivt eller studera ett särskilt ämnesområde, ja, då blir det så.   

För studenten som hunnit litet längre blir konversation och diskussion ett viktigt inslag. Diskussionsunderlag hämtas från franska massmedier och fransk litteratur. Det finns även gott om bra böcker på förenklad franska.

Som regel äger privatlektionerna rum i södra Lund, men även här är valfriheten stor. Varför inte promenera och samtala på franska? Du kan även välja distansundervisning via internet med eller utan webbkamera eller kombinera distanslektioner med vanliga lektioner.

Franska för alla nivåer

Inom ramen för privatlektioner eller i mindre grupp kan den något mera avancerade eleven välja att läsa fransk litteratur eller sakprosa och sedan diskutera denna. Det finns i dag gott om böcker på förenklad franska. Sådan läsning utgör ett utmärkt steg på väg mot läsning av oavkortade originaltexter. Med tiden kommer du att kunna läsa och redogöra för Mauriac eller Simenon på franska.

Privatlektioner i franska gör det alltså också möjligt att fördjupa sig i fransk och svensk kultur, i historia, idéhistoria och kulturskillnader länderna emellan. Sådant bildar en intressant grund för konversation på det språk man vill förbättra eller hålla vid liv. Inte minst för universitetsstudenten i franska är denna sorts undervisning och samspel av värde.

Franska på distans. Även studiecirkel

Bor du inte i södra Skåne? Eller reser du mycket? För konferenser, som flygvärdinna eller i affärerna? Det går hur som helst bra att läsa franska - på distans. Läs mer här. Det går även att anlita mig som studiecirkelledare. Mer här.

Vad kostar fransklektioner?

Beroende på omfattning, önskemål och övriga omständigheter varierar priset. Ett riktmärke är 525 kr. per lektionstimma (inkl. moms). Gruppundervisning blir förstås billigare. Härutöver erbjuds en särskild studenttaxa. Mejla för närmare uppgifter. Inbokade lektioner som inte avbokas i god tid faktureras.


Fler frågor?

Hör av dig med dina frågor.


(Lämna tom)

10 okt 2019:Om franska uttryck
24 jul 2017:Franska i världen
11 jul 2017:Hur uppstod franskan?